KompasVinder

Je kent het vast wel, je wordt wakker na een wat onrustige nacht. Veel liggen draaien en dromen, waarom en waarover geen idee meer. Ontbeten en me klaar maken om te gaan werken. Toch blijft er een vreemd onrustig gevoel mijn lijf overheersen.

Ik heb geen idee waar het vandaan komt. Rommelige buik, ademhaling zit hoog, rimpels van het fronzen. Een lichte hoofdpijn.

Eerst een ademhalingsoefening gedaan om het gevoel weg te krijgen. Het zakt enigszins. Alleen nog steeds geen idee waar het vandaan komt. Dan de dag maar eens beginnen met mijn Kompas te leggen, misschien krijg ik antwoord op mijn vraag: waar komt dat onbehaaglijke gevoel vandaan.

Ik begin met de vizierkaarten, pak er 3 uit de stapel en bekijk deze: flexibiliteit, moed en zelfbewustheid. Oké, ik ga verder en pak 3 koerskaarten van de stapel: Laat sprookjes toe in je leven, dit moment is alles wat je hebt en het is goed, wat er ook gebeurt.

Ik koppel de vizierkaarten en koerskaarten aan elkaar, schuif wat heen en weer. Van boven naar onder, van links naar rechts.

En dan zie ik mijn kaarten voor vandaag, ik voel mijn buik rustig worden, mijn ademhaling zakt naar mijn buik, mijn hoofd wordt weer helder.

Moed! Dit moment is alles wat je hebt. Dit is het antwoord op mijn vraag voor vandaag. Ik hoef niet te kijken naar gisteren en ik heb geen glazen bol dus kan ook niet in de toekomst kijken. Moed om te genieten van dit moment, want dit moment is alles wat ik heb, hier en nu.

Ik ruim mijn kaartspel op met een glimlach, vertrek naar mijn werk met een glimlach. Bezoek de oudere dame die op mijn visitelijst staat en we hebben een leuk gesprek, 2 woorden blijven zitten in mijn hoofd: dit moment!

KompasVinder is een kaartspel dat je antwoord geeft op vragen, niet altijd gelijk, soms komt het antwoord later. Het spel geeft je een richting.

Het spel gaf mij in dit geval rust en moed voor deze dag.

Ook een keer spelen? Antwoord op levensvragen? Welk kompas kan jou helpen? Laat het me weten en we spelen een keer online via ZOOM.

Voor jongeren vanaf 15 t/m 99 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *